dog-banner

Kylmettyminen

Koiran turkki ei aina riitä pakkasilla suojaamaan koiraa kylmettymiseltä ja paleltumilta. Turkkien paksuus ja koiran kylmänsietokyky vaihtelevat roduttain ja tämä on hyvä ottaa huomioon koiraa pakkasilla ulkoilutettaessa.

Kylmästä kärsivälle koiralle voi laittaa ulkoilujen ajaksi loimen tai takin sekä tassuihin töppöset. Koiran vaatteita löytyy erilaisista materiaaleista valmistettuna sekä erimallisia; jokaiselle kylmästä kärsivälle koiralle löytyy omanlaisensa.

Useimmiten koiralla paleltumat korvanlehdet ja hännänpää, uroksilla myös kivesten iho voi paleltua. Paleltumien sijainti riippuu myös siitä, miten ne on saatu; lenkkeillessä korvanlehdet voivat olla kovilla, ulkona maatessa mahanalunen tai esim. kivekset voivat paleltua herkemmin.

Useimmiten paleltumat ovat lieviä ja niitä voi johtaa kotikonstein. Jos paleltumakohdissa näkyy esim. punoitusta vai muita ihomuutoksia tai koira vaikuttaa muuten yleiskunnoltaan heikolta, tulisi koira viedä eläinlääkäriin.

Koiraa ei tulisi lämmittää liian nopeasti kuumalla, vaan lämmityksen tulisi tapahtua hitaasti ja tasaisesti. Koiran voi kääriä peiton sisään tai sen ympärille voi laittaa lämpiä kääreitä. Lämpöpulloa käytettäessä on se käärittävä kankaaseen, jotta liiallinen lämpö ei aiheuta vahinkoa.

cold-dog