dog-banner

Verenvuodot ja haavansidonta

Haavat

Verisiä tassunjälkiä lattialla? Koirallasi on todennäköisesti kynsivaurio tai tassussa viiltohaava.

Haava tulee puhdistaa hyvin liasta ja roskasta. Haavaa voi huuhdella tavallisella vedellä tai keittosuolaliuoksella. Jos haava on syvä tai hankalasti puhdistettava, tulee koira viedä mahdollisimman pian eläinlääkäriin. Vuotavat, syvät, tulehtuneet, likaiset ja suuremmat haavat vaativat aina eläinlääkärin hoitoa. Haavan ulkonäöstä voi olla vaikea päätellä, onko syvemmällä kudoksissa vaurioita.

red-square
square-instrucctions
instrucctions

Tassusiteen tekemiseen tarvitaan pumpulia, sideharsotaitoksia, sideharsoa, itseliimautuvaa joustavaa sidettä, sakset ja teippiä.

Haavasta puhdistetaan roskat ja muu lika haalealla vedellä huuhtelemalla. Laita steriili haavataitos haavan tai vaurioituneen kynnen suojaksi. Laita varpaiden väliin hiukan pumpulia estämään varpaiden hankautuminen toisiaan vasten.

Laita pumpulia koko tassun ympärille ja laita muutama kerros sideharsoa tassun ympäri.

Jatka sideharsokierrosten tekoa kahdeksikon muotoisena, näin side pitää parhaiten. Älä laita sidettä liian tiukalle. Siteen pitää olla jämäkkä, mutta ei tiukka.

Lopuksi sido tassun ympärille muutama kierros itseliimautuvaa joustosidettä. Huomioi, että joustoside tulee helposti liian tiukaksi.

Vaihda side päivittäin tai aina sen kastuttua tai likaannuttua.

Tarkkaile, alkaako haava tulehtua.

Tassuside ei saa kastua. Mikäli side pääsee kastumaan, on se vaihdettava. Ulkoilun ajaksi siteen suojaksi voi laastarilla kiinnittää muovipussin tai vaikkapa lasten kurarukkasen. Koirille on myös suunniteltu erillisiä tassusuojia.