dog-banner

Koiran vakuutukset

Koira, niin koiranpentu kuin aikuinen koirakin voi loukata itsensä touhutessaan tai sairastua elämänsä aikana. Loukkaantumiset ja sairastumiset vaativat useimmiten eläinlääkärin hoitoa. Eläinlääkärikulut voivat pahan loukkaantumisen tai vakavan sairastumisen kohdalla olla yllättävän suuret, jolloin vakuutuksesta voi olla apua. Koirat voivat myös tuhota riehumisellaan ja innokkuudellaan omistajansa tai toisen omaisuutta. Näissäkin tapauksissa vakuutus voi auttaa.

Koirien vakuutukset vaihtelevat vakuutusyhtiöiden välillä. Osassa vakuutusyhtiöistä lemmikkivakuutukset on sidottu esimerkiksi asunnon vakuutukseen, osassa voi vakuuttaa vain lemmikin.

Koiralle saa hoitokuluvakuutuksen lisäksi henkivakuutuksen. Lisäksi vakuutusyhtiöistä riippuen on koiralle mahdollista saada sen käyttötarkoituksesta riippuen esimerkiksi jalostuskoiravakuutus tai käyttökoiravakuutus.

Vakuutuksen voi ottaa jo pennulle, jopa ennen sen luovutusikää. Joissain vakuutusyhtiöissä vakuutus päättyy koiran täyttäessä 10 vuotta, joissain vakuutusyhtiöissä vakuutus jatkuu koiran koko eliniän.

Suunnitellessasi koiran vakuutusta, kysy tarjouksia useista eri yhtiöistä. Selvitä tarkoin ehdot ja mieti, sopiiko kyseinen vakuutus sinun ja koirasi tarpeisiin.

Dogs-image